Su-vid nima?

Su-vid - bu taom tayyorlash texnikasining nomi. Sous vide frantsuzcha "vakuum ostida" degan ma'noni anglatadi.

Barcha taomlar past haroratda vakuumli qadoqlarda tayyorlanadi.
Taom tayyorlanayotganda, eng kam yog' va tuzdan foydalaniladi.
Bizning qadoqlashimiz oziq-ovqat xavfsizligi talablariga javob beradi, ya'ni kanserogenlar hosil bo'lishi istisno qilinadi.
Isitilganda tayyor mahsulot iliq suvda 2 soatgacha saqlanishi mumkin. Bu vaqt ichida u sifati va ta'mini yo'qotmaydi.
Su-vid mahsulotlarini qadoqlash uchun yuqori haroratga chidamli maxsus yopishtiruvchi plyonka ishlatiladi. U suv yoki unga qadoqlangan mahsulotlar bilan reaksiyaga kirishmaydi.
U yuqori to'siq xususiyatlariga ega, namlikni ishonchli saqlaydi va o'z sharbatida taom tayyorlash uchun ideal xisoblanadi.
Su-vid bir qator sabablarga ko'ra tana uchun juda yaxshi:
  • Vitamin va ozuqa moddalarining 90% ni saqlaydi.
    Su-vid ishlatiladigan past haroratlar xun tolasi va oqsil tuzilishini buzmaydi. Shunday qilib, mahsulotlar ozuqaviy qiymatini saqlab qoladi.
    1
  • Su-vid taomlari hazm qilinishi osonroq.
    Pishirilganda, sabzavotlardagi ozuqalar hazm qilish uchun ko'proq mavjud bo'ladi. Va hayvonlarning kollagen oqsili jelatinga aylanadi, u organizm tomonidan osonroq so'riladi.
    2
  • Su-vid terini yoshartirishga, farovonlikni yaxshilashga va bo'g'inlarni mustahkamlashga yordam beradi.
    Yuqorida aytib o'tilgan kollagen tanamizning tuzilishida muhim ro'l o'ynaydi.
    U nafaqat ligamentlar va tendonlarni oziqlantiradi, balki teriga, soch va tirnoqlarga yorqinlik beradi.
    3
  • Taom eng kam miqdordagi yog' bilan tayyorlanadi.
    Oziq-ovqat hech narsaga yopishmaydi yoki yonmaydi, shuning uchun qo'shimcha yog' ishlatilmaydi.
    4
  • Taomlar kaloriyasi past.
    Bu avvalgi bayonotdan kelib chiqadi. Yog' ishlatilmaganligi sababli, taomda xolesterin miqdori past va kamroq kaloriya mavjud.
    5
Made on
Tilda